29 juni 2018

Altena is er bij: Architectuur Biënnale Zwolle 5 t/m 8 juli 2018

Het Zwols Architectuur Podium (ZAP) organiseert ook dit jaar weer de Architectuur Biënnale. Vier dagen lang staat Zwolle in het teken van architectuur. Architecten, studenten maar ook sponsoren, zoals Altena Steenhandel, en betrokkenen ontmoeten elkaar tijdens deze week om de aandacht te vestigen op architectuur in Zwolle. Niet alleen de architectuur van nu maar ook die van de toekomst, met alle uitdagingen en kansen die daarbij komen kijken.

Lees meer

13 juni 2018

Meedenken in nieuwe ideeën, zo doen we dat!

We krijgen dagelijks allerlei soorten vragen. De ene vraag uitdagender dan de andere. Een van onze klanten is nu een nieuw gevelsysteem aan het ontwikkelen waarbij hij in de fabriek kant en klare gevels produceert met alle voordelen die dit met zich mee brengt. Aan ons de vraag mee te denken over de gevelinvulling met een keramische uitstraling.

Lees meer

9 juni 2018

Altena op stap met met deelnemers van De Zonnebloem

“Het was echt een geslaagd dagje gisteren. Je krijgt van veel deelnemers ook gelijk hun levensverhaal te horen”, aldus Raymond. Altena-Groep (Altena Steenhandel, Altena Inframaterialen en Altena Dak) ging gisterenmiddag met ongeveer 20 a 25 deelnemers van De Zonnebloem op pad naar het Aviodrome. Mooi om zo betekenisvol te zijn voor mensen met een lichamelijke beperking en elkaar als collega’s eens in een andere rol te zien.

Lees meer

4 juni 2018

Vrijdag 8 juni vanaf 10:30 uur gesloten

Vrijdag 8 juni gaan we met leden van De Zonnebloem op stap. Daarom zijn we die dag vanaf 10:30 uur gesloten. Heeft u een levering nodig op maandag 12 juni? Geef deze dan uiterlijk donderdag 7 juni aan ons door. Bedankt!

29 mei 2018

2 juni Dag van de Bouw

Aankomende zaterdag 2 juni is de Dag van de Bouw, een dag waarop je kunt zien, voelen en horen hoe de bouw werkt. Zo kun je ook kijken bij de Gildenhof Dronten. Hiervoor hebben wij de stenen en pannen geleverd aan Bouwbedrijf de Bruin-Putten, die zijn uitgezocht door IJsselland Ontwikkeling en 4D architecten Nijkerk in onze showroom.

Lees meer

23 maart 2017

29 appartementen aan de Elsakkerweg ’t Harde

De nieuwbouw van 29 appartementen aan de Elsakkerweg ’t Harde is afgerond. 

Aannemersbedrijf Prinsbouw heeft samen met Omnia Wonen gekozen voor een ruwe strengpers steen welke met doorstrijkmortel vermetseld is. Hierdoor ontstaat een homogene voeg die een langere levensduur heeft en daardoor minder op onderhoudskosten op de lange termijn drukt.

Lees meer

23 maart 2017

Bouwbedrijf Kroes bouwt een nieuw onderkomen voor stichting Helpende Hand aan Roemenie aan de Ambachtstraat te Kampen

Bouwbedrijf Kroes uit Kamperzeedijk bouwt een nieuw onderkomen voor stichting Helpende Hand aan Roemenie aan de Ambachtstraat te Kampen. De houtskelet gevels worden voorzien van E-Brick panelen. Dit zijn isolatieplaten voorzien van steenstrips welke zeer snel en licht verwerkt kunnen worden. 

Lees meer

23 maart 2017

Altena Steenhandel levert multifolies

Altena Steenhandel exposeerde op het Dak Event de multifolies van XL.mat uit het Franse Gilly sur Isère. Het zijn relatief dunne isolatiematerialen die uit meerdere lagen aluminiumfolie en schuim bestaan. Hun werking berust vooral op reflectie van straling, hoewel het schuim en de luchtlagen ook bijdragen.

Lees meer

23 maart 2017

Renovatie het Zonnehuis Vlaardingen

Voor een totale gevelrenovatie van locatie “het Zonnehuis” van de Zorgcombinatie nieuwe Maas, heeft Johan van Balen van het gelijknamige timmerbedrijf van Balen, gekozen voor het E-Bricksysteem. Samen met Altena Steenhandel is gezocht naar een oplossing om de bestaande gevel te isoleren en verfraaien. In combinatie met nieuwe kunstof kozijnen is er een totaal “nieuw” pand herrezen.

Lees meer

23 maart 2017

Openingstijden showroom Altena Steenhandel BV

De openingstijden van onze showroom zijn:

maandag tm vrijdag – 8.00 – 17.00 uur, zaterdags: op afspraak