24 november 2020

Veldovens van Steenfabriek Altena 1920

𝙐𝙞𝙩 𝙝𝙚𝙩 𝙖𝙧𝙘𝙝𝙞𝙚𝙛 | Één van de oude veldovens van Steenfabriek Altena in Hattem, ca 1920.  Hier worden de gedroogde stenen met de hand opgestapeld om daarna afgestookt te worden.

Lees meer

18 september 2020

ALTENA VERWELKOMT BOUWBEDRIJF SPEELMAN BV.

Vandaag hebben Dennis Borgmeier en Gertjan Bruins de mannen van Harm Hendrik Speelman van Bouwbedrijf Speelman BV. mogen verwelkomen.

Lees meer

11 september 2020

Gertjan levert zijn eerste Unidek

Gertjan Bruins leverde vandaag zijn eerste Kingspan Unidek namens Altena Steenhandel.

Lees meer

7 september 2020

NIEUW WONINGEN IN NIEUWLEUSEN

Door de vakmannen van Authentiekbouw wordt er hard gewerkt aan deze mooie woning in Nieuwleusen. Ontworpen door Patrick Belderink van Oost 5 Architectuur.

Lees meer

18 augustus 2020

SCANROC is een gevelsysteem van de toekomst

SCANROC is een innovatieve en duurzame oplossingen voor uw gevel. Het is een geventileerd gevelstysteem wat bestaat uit een metalen frame, isolatiemateriaal en de geveltegels. Dit systeem is volledig circulair en demontabel.

Lees meer

20 juli 2020

INNOVATIE UIT EEN OUDE RINGOVEN

Ook steenproducenten met een oude ringoven doen zo nu en dan nog aan product innovatie. Zo vlak voor het begin van deze bouwvak hebben we nog even deze foto ontvangen van 3 nieuwe proeven. Daar worden wij erg enthousiast van. We zijn erg benieuwd wat jullie hier van vinden. Met dank aan Peter Homan.

 

 

 

 

7 juli 2020

RENOVATIE VOOR BOERDERIJ IN DALFSEN

Door toepassing van de rood-voor-roodregeling komen er mooie bouwwerken tot stand in Dalfsen. Deze bestaande boerderij is gerenoveerd door IJsseldelta bouwbedrijf bv met de gevelstenen en dakpannen van Altena Steenhandel.

Lees meer

1 juli 2020

ZOMERVAKANTIE VOOR ALTENA IN WEEK 32

De vakantie is in aantocht en daarom willen wij u informeren dat Altena Steenhandel in week 32 gesloten is. Mocht u materialen nodig zijn in deze periode, verzoeken wij u dit zo vroeg mogelijk aan te geven.

Lees meer

17 juni 2020

BIJZONDERE STENEN UIT HET BUITENLAND

Altena Steenhandel haalt niet alleen de stenen uit Nederland, België en Duitsland. Mooie en exclusieve stenen komen ook uit oa. Italië, Spanje en Denemarken. Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje in onze Showroom.

Lees meer

2 juni 2020

GERTJAN BRUINS GAAT TEAM STEENHANDEL VERSTERKEN

Op 1,5 meter afstand verwelkomen wij Gertjan Bruins. Hij zal per juni het team Steenhandel versterken als accountmanager. Wij wensen hem veel succes!