12 januari 2021

Een korte greep uit de geschiedenis van Altena

Altena Steenhandel werd als de steenbakkerij uit Hattem al voor 1700 gesticht. Hier een korte greep uit de geschiedenis.

Lees meer

15 december 2020

Wij wensen u fijne feestdagen.

Altena wenst u fijne feestdagen en een gezond 2021.

We zien u graag in het nieuwe jaar!

Lees meer

24 november 2020

Veldovens van Steenfabriek Altena 1920

๐™๐™ž๐™ฉ ๐™๐™š๐™ฉ ๐™–๐™ง๐™˜๐™๐™ž๐™š๐™› |ย ร‰รฉn van de oude veldovens van Steenfabriek Altena in Hattem, ca 1920.ย ย Hier worden de gedroogde stenen met de hand opgestapeld om daarna afgestookt te worden.

Lees meer

18 september 2020

ALTENA VERWELKOMT BOUWBEDRIJF SPEELMAN BV.

Vandaag hebben Dennis Borgmeier en Gertjan Bruins de mannen van Harm Hendrik Speelman van Bouwbedrijf Speelman BV. mogen verwelkomen.

Lees meer

11 september 2020

Gertjan levert zijn eerste Unidek

Gertjan Bruins leverde vandaag zijn eerste Kingspan Unidek namens Altena Steenhandel.

Lees meer

7 september 2020

NIEUW WONINGEN IN NIEUWLEUSEN

Door de vakmannen van Authentiekbouw wordt er hard gewerkt aan deze mooie woning in Nieuwleusen. Ontworpen door Patrick Belderink van Oost 5 Architectuur.

Lees meer

18 augustus 2020

SCANROC is een gevelsysteem van de toekomst

SCANROC is een innovatieve en duurzame oplossingen voor uw gevel. Het is een geventileerd gevelstysteem wat bestaat uit een metalen frame, isolatiemateriaal en de geveltegels. Dit systeem is volledig circulair en demontabel.

Lees meer

20 juli 2020

INNOVATIE UIT EEN OUDE RINGOVEN

Ook steenproducenten met een oude ringoven doen zo nu en dan nog aan product innovatie. Zo vlak voor het begin van deze bouwvak hebben we nog even deze foto ontvangen van 3 nieuwe proeven. Daar worden wij erg enthousiast van. We zijn erg benieuwd wat jullie hier van vinden. Met dank aan Peter Homan.

 

 

 

 

7 juli 2020

RENOVATIE VOOR BOERDERIJ IN DALFSEN

Door toepassing van de rood-voor-roodregeling komen er mooie bouwwerken tot stand in Dalfsen. Deze bestaande boerderij is gerenoveerd door IJsseldelta bouwbedrijf bv met de gevelstenen en dakpannen van Altena Steenhandel.

Lees meer

1 juli 2020

ZOMERVAKANTIE VOOR ALTENA IN WEEK 32

De vakantie is in aantocht en daarom willen wij u informeren dat Altena Steenhandel in week 32 gesloten is. Mocht u materialen nodig zijn in deze periode, verzoeken wij u dit zo vroeg mogelijk aan te geven.

Lees meer